Múlt…

Szoftverfejlesztőként a SZÁMALK-ban együtt töltött évek után, 1990-ben alapítottuk a Mentor Informatika Kft-ét. A közoktatási projektekben való részvétel előtt különböző adminisztrációs rendszereket fejlesztettünk külföldi ügyfeleinknek, illetve itthon a BKV részére. Szoftverünkkel készítették többek között a járművezetők beosztását, mérték teljesítményüket, vezényelték időszaki szemlékre a járműveket. A cég alapítását követően a közoktatással kezdtünk el foglalkozni. Megalkottuk a Profil-t, amely a tantervek tervezését támogatta. A Profil fejlesztése közben ismertük fel, hogy az iskolai adminisztrációhoz nincsen szoftveres támogatás, ezért kezdtünk el fejleszteni elsőként a piacon iskola adminisztrációs szoftvert, az Aromo-t.

 

Amire büszkék vagyunk

 • Profil (tanterv tervező szoftver)
 • KIR (az októberi statisztika országos hatókörű begyűjtő szoftverének első változata)
 • Aromo (komplex iskola-adminisztrációs szoftver az óvodától a középiskolán át a kollégiumig)
 • Aromo - Beiskolázó (fenntartók részére a beiskolázás folyamatát támogató szoftver, elsősorban a jegyzők munkáját segíti)
 • Fenntartói modul (több intézményt üzemeltető fenntartók részére készült a modul, amely statisztikai adatokat összesít, ezzel átláthatóvá téve az oktatási intézmények gazdálkodását, szakmai munkáját)
 • Aromo-Étkezés (komplex és egyedülálló szoftveres támogatás az étkezés adminisztrációjára)
 • Aromo-Művészetoktatás (az alapfokú művészetoktatási intézmények speciális igényeit kiszolgáló megoldás)
 • Feedback 360 (kérdőív alapú felmérő rendszer)
 • Elektronikus napló (web alapú hozzáférés az Aromo-ban tárolt adatokhoz, tanulóknak, szülőknek, tanároknak)
 • Indikátor alapú kérdőíves felmérő rendszer (TISZK-ek részére készült online kérdőív alapú rendszer, amellyel elégedettséget mérhetünk több célcsoportok bevonásával)
 • e-Mentor e-Learning megoldás

Iskola-adminisztrációs szoftverünk, közel 2 évtizedes fejlesztést követően, tudását tekintve piacvezető termék lett. Egyedülálló módon támogatja a művészetoktatási adminisztrációt, az októberi statisztika elkészítését, az étkeztetési folyamatokat és számos további nyilvántartás vezetését. Normatíva igényléshez és elszámoláshoz az Aromo létszám adatokat szolgáltat, ezzel segítve az iskola költségvetésének adminisztrációját. 

Munkatársaink több mint 15 éves tapasztalattal rendelkeznek a pedagógus-továbbképzési piacon. Országos szinten bonyolítottunk pedagógus továbbképzéseket, valamint képzőként részt vettünk számos kiemelt EU-s projekt megvalósításában.

A szoftverfejlesztési tevékenységünk velejáró, kapcsolódó tevékenysége az elektronikus tananyagfejlesztés. Immár több mint két évtizede készítünk saját termékeinkhez és megrendelésre elektronikus tananyagokat. Konzorciumi tagként részt vettünk a zanza.tv portál fejlesztésében, amely egy ingyenesen és korlátlanul hozzáférhető videós oktatóportál középiskolás diákok számára. Számos EU forrásból finanszírozott projektekben készítettünk videós, elektronikus és a hagyományos formában képzési anyagokat.

Az e-Mentor szabványos elektronikus tananyag megoldásunk technológiai és tartalmi szempontból is többletet ad a hagyományos e-Learning tananyagoknál, mivel az illeszkedik a tanuló ismereteihez, vagyis adaptív képzési megoldás. Ez azt jelenti, hogy a tanulók nem csak egyszerűen végig mennek ugyan azon a tananyagon, hanem a kérdésekre adott válaszaik alapján a tananyag elágazhat, vagyis pl. visszaküldhetjük a tananyagra ismételt tanulás érdekében, vagy pl. megmagyarázhatjuk, miért nem tudta a kérdésre a választ és segíthetünk is neki a tananyag megértésében, tanulásában is ezáltal. Ezzel az adaptív elektronikus tananyag megoldással sokkal hatékonyabb oktatást tudunk megvalósítani, mint a hagyományos e-learning megoldással, amelynek eredményeként a tanulók tudásszintje mérhetően emelkedni fog.